Kórus

A Zobor Hangja Vegyeskar a Csemadok kezdeményezésére alakult 1971-ben. A Zobor Hangja nevet 1972-ben vette fel. Az énekkart Dunajszky Géza karnagy vezette. Miután 1979-ben Dunajszky Géza elköltözött járásunkból, az énekkar vezetését Dr. Simek Viktor vette át. 1990-ig az énekkarnak 86 fellépése volt.
Kilenc évi szünet után, 1999-ben újra elkezdõdött a rendszeres munka. 2004-tõl a vegyeskart Józsa Mónika tanárnõ szakmai irányításával Brath Gabriella vezette. 2005-ben a XIII. Kodály Napokon az énekkar aranykoszorús minõsítést ért el. 2006-ban az I. Zoboralji Nemzetközi Kórusfesztivál keretén belül ünnepelte meg a kórus alakulásának 35. évfordulóját. A XIV. Kodály Napokon 2008-ban a kórus Balla Viktória, Tóth Hajnalka és Varga Imre karnagyok vezetésével ezüstkoszorús minõsítést szerzett.
A 2011-es jubileumi XV. Kodály Napokon az énekkar aranykoszorús minősítést szerzett (összesített 5. hely), továbbá karnagyunk, Tóth Hajnalka elnyerte az Ígéretes fiatal karnagy különdíját.
Július elején a III. Zoboralji Nemzetközi Kórusfesztivál keretén belül a vegyeskar megünnepelte 40. évfordulóját. A címert az alapító karnagy, Dunajszky D. Géza avatta fel.
Az énekkar sikeresen szerepel külföldön (a franciaországi Lyonban, Budapesten a Mátyás templomban, Tokajban, Egerben, Mosonmagyaróvárott, Lébényben, Visegrádon) és itthon is (Galántán, Jányokon, Kiskövesden illetve a környék falvaiban). 2013-tól a kórust Csáky Antal vezeti. 2014-ben a XVI. Kodály Napokon az énekkar ismét aranykoszorús minősítést szerzett, valamint Csáky Antal különdíjban részesült.